december 13, 2018

Stress en depressie te lijf met wearables

 

Na 1 jaar voorbereidingstraject en 2 jaar productieve samenwerking met het consortium zit het Carewearproject er bijna op. Binnen dit project hebben we een platform en de achterliggende kennis en algoritmes ontwikkeld die toelaten om wearables in te zetten in de preventie en aanpak van depressieve klachten en burnout. Thomas More – Toegepaste Psychologie en Mobilab & Care willen het project mooi afsluiten met een symposium op maandag 4 februari. Het symposium vindt plaats in de voormiddag en zal doorgaan op de Thomas More campus Sanderus in Antwerpen. We zullen de verwezenlijking binnen het Carewearproject voorstellen, maar laten ook andere sprekers aan het woord die met hun onderzoek de geestelijke gezondheidszorg innoveren. Er zullen drie interessante keynote sprekers zijn, waarvan er op dit moment reeds twee bevestigd hebben:

  • Steffie Desart (KU Leuven) – Burnout 2.0, wat leren we van de praktijk?
  • Prof. dr. Inez Myin-Germeys (KU Leuven) – Contextuele psychiatrie: het belang van meten en interventie in het dagelijks leven.

Tot slot wordt er op het evenement voldoende tijd voorzien om je netwerk uit te breiden. Je kan kennismaken met de interessante bedrijven uit onze gebruikersgroep, je komt van VLAIO meer te weten over hun aantrekkelijke financieringskanalen en je kan andere deelnemers met een gedeelde interesse in technologie in de GGZ leren kennen!  

Deelname aan het evenement is gratis, maar we vragen dat je je op voorhand registreert via onderstaand formulier. Inschrijven kan nog tot 28 januari. Dit symposium zou niet mogelijk zijn zonder onze partners: