achtergrond

mHealth

mHealth verwijst naar het gebruik van mobiele technologie in de geestelijke gezondheidszorg.

Wearables

De ontwikkeling en commercialisatie van wearables, een specifieke subgroep binnen mHealth, groeit exponentieel.

Fysiologische data

Wearables zijn sensoren en toestellen die op het lichaam gedragen worden om fysiologische en gedragsmatige data te verzamelen.

GGZ

Het gebruik van wearables is tot op heden redelijk onontgonnen terrein voor de geestelijke gezondheidszorg en preventie.

 CAREWEAR

Carewear zet zich in om draagbare technologie concreet inzetbaar te maken in de klinische en onderzoeksmatige praktijk van welzijn en zorg. Hiervoor werden reeds verschillende tools ontwikkeld:

Updates

Bekijk alle posts

ons team

Expertisecel Psychologie, Technology & Samenleving

De expertisecel is een onderdeel van Thomas More - Toegepaste Psychologie en specialiseert zich in toegepast psychologisch onderzoek rond selecte thema’s binnen het domein van psychologie en technologie, sociale psychologie en omgevingspsychologie. Binnen psychologie en technologie is er een sterke focus op de interactie tussen beide domeinen en de synergie die deze teweegbrengt, in het bijzonder binnen de geestelijke gezondheidszorg en bij human-technology interaction.

Mobilab & Care

De unieke multidisciplinaire aanpak van Mobilab & Care vormt de basis voor de vraag-gedreven ontwikkeling van diagnostische en therapeutische tools, technologieën, producten en diensten voor de zorgsector, met als ultieme doel het verhogen van de levenskwaliteit van de bevolking en van de efficiëntie en effectiviteit van de gezondheidszorg.

Wil je graag...

de Expertisecel Psychologie, Techologie & Samenleving beter leren kennen?

Mobilab & Care beter leren kennen?

On the road

Bekijk al onze evenementen